LE TEVA ACTIVITSAT DEIXA EMPREMTA

Sigues respectuós amb l’ecosistema

Els nostres circuits han estat consensuats amb els responsables locals del manteniment dels camins, fent que aquests siguin transitables i segurs, i també amb els responsables de medi ambient, fent que aquests siguin respectuosos amb l’ecosistema

Respectar el medi ambient pot ser més complicat del que sembla, no es tracta únicament de guardar les teves escombraries o recollir-la quan la trobis, és molt més. Si us plau segueix aquests consells:

  1. Gaudeix dels circuits recomanats en aquesta web, dels senders locals (SL), dels de petit recorreguts (PR) o dels de llarg recorreguts (GR), i defuig d’utilitzar qualsevol altre perquè molt probablement estaràs danyant d’alguna forma l’ecosistema.
  2. No et surtis del camí, especialment quan el sòl estigui xop, perquè la teva trepitjada serà perjudicial per a la vegetació i els microorganismes que viuen en les primeres capes del sòl. I per què vas a sortir-te del camí?
    • Perquè t’has perdut en no conèixer bé la ruta i has hagut de retallar per enmig de la vegetació. Planifica, i si no coneixes la ruta: porta brúixola i mapa (i si no saps orientar-te amb aquestes eines bàsiques, aprèn), ves amb temps de sobres, i per la teva comoditat fes servir el GPS.
    • Perquè no portes el calçat adequat per fang, bassals o gel i has de sortir-te del camí per no mullar-te els peus, o relliscar en el fang o en el gel. Tingues en compte que el temps a la muntanya pot canviar ràpidament. I que potser el que vegis a la cara sud pot no tenir res a veure amb el que puguis trobar a la cara nord. Actualment hi ha material molt especialitzat per a tot tipus de terreny i circumstàncies.
  3. Si vas en grup, procura utilitzar el mínim de cotxes, especialment si has de passar per pistes forestals. I evita aquestes pistes forestals quan el terreny estigui tou perquè és quan les rodes ho van a espatllar més, busca altres rutes en aquest cas.
  4. Pensa que quan transites per un bosc ets un convidat dels seus habitants i que poden sentir-se molests, fins i tot estressats per la teva presència, especialment si el teu gos t’acompanya. Intenta ser el menys molest possible per a ells.